Pohádkový les

Pohádkový les 2024

Předposlední sobotu v srpnu 24. 8. 2024 bylo možné opět projít v pořadí 10. Pohádkový les v Dobroníně.

Letošním tématem celého odpoledne se stali duhové, skřítci a rytíři z pohádkového muzikálu Ať žijí duchové. Příprava, které započala pár měsíců před samotnou akcí, se natolik povedla, že přes 345 zapsaných dětí si užívalo krásné pohádkové odpoledne.

Od 14 hodin se otevřela brána Pohádkového lesa. Na děti a celé jejich rodiny čekala na hřišti spousta zábavy – tvořivé dílničky, střelba ze vzduchovky, fotokoutek, malování na obličej apod. Na samotnou pohádkovou cestu je vpustil sám rytíř Brtník z Brtníku (starosta Ivan Sehnal) se svou vnučkou Leontýnkou Brtníkovou. Na pohádkové cestě bylo možné vidět pohádkové postavičky z 15 pohádek. Nechyběli klasické pohádky jako např. O koblížkovi, Šíleně smutná princezna, Rumcajs tak i novější pohádky a pohádkové filmy – Princezna ze mlejna, Kouzla králů, Grinch nebo Star Wars. Na každém stanovišti děti plnily různé úkoly a za jejich splnění dostaly odměnu.

Součástí akce byl i pohádkový kvíz, který byl na samém závěru akce vyhodnocen. Vylosovaní získali atraktivní ceny – např. lístky do Vodního ráje v Jihlavě. Na samotný závěr se všem představili pohádkové postavičky a byla vyhlášena anketa o nejlepší pohádku – pro letošní rok se jim staly Ovečky z Déčka 🙂

Děti si posléze zadováděly v pěně, kterou pro ně připravili hasiči.

Pro ty, kteří setrvali na hřišti, bylo připraveno večerní letní kino s pohádkovým muzikálem – Ať žijí duchové! Bylo to pěkné zakončení celého pohádkového sobotního odpoledne, které se dle hodnocení a radostných úsměvů dětí velmi povedlo.

Uspořádalo se krásné odpoledne pro všechny, kteří přišli a i pro nás samotné pořadatele. Byla vidět radost, smích a krásný dětský svět, ve kterém nesmí chybět zábava, přátelství a hlavně rodina.

Prohlédněte si celou galerii z Pohádkového lesa. Foto pro nás připravila Jana Tesařová. Děkujeme.

https://www.rajce.idnes.cz/ksdob…/album/pohadkovy-les-2024